Wat is Geocaching

Foto

Het woord Geocaching is samengesteld uit GEO wat staat voor Geografie en Caching wat staat voor het verstoppen van een schat (cache).

Iemand verstopt op een bijzondere plaats (zowel in de natuur als in een stad), een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen). Met een hand-GPS of smartphone bepaal je de precieze coördinaten van de schuilplaats, die je vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

Er zijn wereldwijd op dit moment meer dan 2,2 miljoen geocaches verstopt. In Nederland liggen er op dit moment zo'n 25.000. 
 

Belangrijk

Je kan alleen Geocachen als je een profiel hebt aangemaakt op www.geocaching.com. Je kan beginnen met het aanmaken van een gratis profiel en direct gaan zoeken.

Geocachen en varen

Geocachen kan je ook varend doen. Op onderstaand kaartje geven wij een globale indruk van de caches die op de Kagerplassen liggen. Dit zijn Kagerplassen vaartrail nr 1 en nr 2. Reken op een dagdeel per trail. Wil je alle caches in een keer doen, dan heb je daar dus een volledige dag voor nodig. 

Recentelijk is er een 3e trail neergelegd, namelijk de Tulpenroute in Roelofarendsveen, een trail van circa 4 uur. Dit is sinds dit seizoen tevens onze 2e huurlocatie met geheel vernieuwde boten, dus ook hier kunt u terecht om een motor- of fluisterboot te huren!

 
Foto

Fluisterend Geocachen

Wil je een dag of dagdeel fluisterend genieten en ook nog de sport van geocaches zoeken beleven:
  • Maak een account aan op www.geocaching.com
  • Download de caches die je wilt zoeken naar je gps of smartphone
Ben je een beginnende geocacher en wil je rond de Kagerplassen geocachen? Mail ons dan jouw geocache naam en wij sturen je een e-mail met verdere uitleg.


| Meer